Τώρα μπορείτε να πουλάτε δωρεάν στην Google!

Ο τομέας του λιανικού εμπορίου αντιμετώπισε πολλές απειλές με την πάροδο των ετών, οι οποίες έχουν ενταθεί μόνο κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού. Με το κλείσιμο των φυσικών καταστημάτων, το ψηφιακό εμπόριο έχει καταστεί σωτήρια για τους λιανοπωλητές. Και καθώς οι καταναλωτές ψωνίζουν όλο και περισσότερο στο διαδίκτυο, αναζητούν όχι μόνο προϊόντα πρώτης ανάγκης, αλλά και πράγματα όπως παιχνίδια, ενδύματα και οικιακά είδη. Ενώ αυτό προσφέρει μια ευκαιρία για τις επιχειρήσεις που αγωνίζονται να επανασυνδεθούν με τους καταναλωτές, πολλοί δεν μπορούν να το κάνουν σε κλίμακα.

Υπό το πρίσμα αυτών των προκλήσεων, προωθούμε τα σχέδιά μας για να το κάνουμε ελεύθερο για πωλήσεις εμπόρων στο Google. Από την επόμενη εβδομάδα, τα αποτελέσματα αναζήτησης στην καρτέλα Αγορές Google θα αποτελούνται κυρίως από δωρεάν καταχωρίσεις, βοηθώντας τους εμπόρους να συνδεθούν καλύτερα με τους καταναλωτές, ανεξάρτητα από το αν διαφημίζουν στο Google. Με εκατοντάδες εκατομμύρια αναζητήσεις αγορών στο Google κάθε μέρα, γνωρίζουμε ότι πολλοί έμποροι λιανικής διαθέτουν τα είδη που χρειάζονται οι άνθρωποι σε απόθεμα και είναι έτοιμα για αποστολή, αλλά είναι λιγότερο ανιχνεύσιμα στο διαδίκτυο.

Για τους λιανοπωλητές, αυτή η αλλαγή σημαίνει δωρεάν έκθεση σε εκατομμύρια ανθρώπους που επισκέπτονται την Google καθημερινά για τις ανάγκες τους για αγορές. Για αγοραστές, σημαίνει περισσότερα προϊόντα από περισσότερα καταστήματα, τα οποία μπορείτε να βρείτε μέσα από την καρτέλα Αγορές Google. Για διαφημιζόμενους, αυτό σημαίνει ότι οι πληρωμένες καμπάνιες μπορούν τώρα να αυξηθούν με δωρεάν καταχωρίσεις. Εάν είστε ήδη χρήστης των διαφημίσεων Merchant Center και Αγορών, δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα για να επωφεληθείτε από τις δωρεάν καταχωρίσεις και για νέους χρήστες του Merchant Center, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να βελτιώσουμε τη διαδικασία ενσωμάτωσης κατά τη ερχόμενες εβδομάδες και μήνες.

Αυτές οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ στις ΗΠΑ πριν από το τέλος Απριλίου και στοχεύουμε να το επεκτείνουμε παγκοσμίως πριν από το τέλος του έτους. Το κέντρο βοήθειας διαθέτει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο συμμετοχής σε δωρεάν καταχωρίσεις προϊόντων και διαφημίσεις Αγορών.

Ξεκινάμε επίσης μια νέα συνεργασία με το PayPal για να επιτρέψουμε στους εμπόρους να συνδέσουν τους λογαριασμούς τους. Αυτό θα επιταχύνει τη διαδικασία ενσωμάτωσής μας και θα διασφαλίσει ότι παρουσιάζουμε τα υψηλότερα ποιοτικά αποτελέσματα για τους χρήστες μας. Και συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με πολλούς από τους υπάρχοντες συνεργάτες μας που βοηθούν τους εμπόρους να διαχειρίζονται τα προϊόντα και το απόθεμά τους, συμπεριλαμβανομένων των Shopify, WooCommerce και BigCommerce, για να κάνουν το ψηφιακό εμπόριο πιο προσβάσιμο για επιχειρήσεις όλων των μεγεθών.

Οι λύσεις κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης δεν θα είναι γρήγορες ή εύκολες, αλλά ελπίζουμε να παρέχουμε ένα μέτρο ανακούφισης για τις επιχειρήσεις και να θέσουμε τις βάσεις για ένα πιο υγιές λιανικό οικοσύστημα στο μέλλον.

Πηγή: google.com