Τί είναι οι πληρωμένες διαφημίσεις στο Internet, Google Ads (Google Adwords), και γιατί θα πρέπει να σκεφτώ να τις χρησιμοποιήσω;

Το Google Adwords είναι ένα σύστημα διαφημίσεων έχει αναπτυχθεί για να σας βοηθήσει στην προώθηση των προϊόντων ή των υπηρεσιών σας στην μηχανή αναζήτησης Google στη Google και στις συνεργαζόμενες με αυτή σελίδες, μέσω της χρήσης διαφημίσεων κείμενου ή εικόνας που εμφανίζονται όταν κάποιοι ψάχνουν για φράσεις που σχετίζονται με την προσφορά σας. Το σύστημα είναι “Pay Per Click” αυτό σημάνει ότι μόνο όταν κάποιος επιλέξει την διαφήμιση σας και μεταβεί στην σελίδα σας πληρώνετε κάποιο προκαθορισμένο από εσάς κόστος.

Google Ads πως λειτουργούν

Κατά την δημιουργία της διαφήμισης σας ορίζετε ποιές λέξεις ή φράσεις κλειδιά σας ενδιαφέρουν, για παράδειγμα αν πωλείτε αυτοκίνητα λέξεις κλειδιά για εσάς είναι “αυτοκίνητο – πωλήσεις αυτοκίνητου – προσφορές για αυτοκίνητο” κλπ.

Όταν κάποιος ψάχνει για μία από τις λέξεις κλειδιά στο google στα δεξιά των αποτελεσμάτων εμφανίζονται οι διαφημίσεις του Adwords.

Το κόστος και η θέση της διαφήμισης αποφασίζονται με ένα σύστημα δημοπρασίας. για κάθε λέξη κλειδί που σας ενδιαφέρει ορίζετε το κόστος που θέλετε να πληρώσετε. αυτό μπαίνει σε ανταγωνισμό με όλους του άλλους που “ποντάρουν” στην ίδια λέξη κλειδί. τα υψηλοτέρα πονταρίσματα παίρνουν υψηλότερη θέση ενώ τα πιο χαμηλά εμφανίζονται στην δεύτερη ή τρίτη σελίδα των αποτελεσμάτων του google.

Google Ads γιατί να το χρησιμοποιήσω;

Με το Google Adwords έρχονται στην ιστοσελίδα σας μόνο όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά για το προϊόν ή την υπηρεσία που διαφημίζετε και με τα εργαλεία παρακολούθησης που προσφέρει η Google θα έχετε ορατά μετρίσιμα αποτελέσματα για κάθε cent που ξοδεύετε. Επίσης το κόστος της διαφήμισης είναι σχετικά χαμηλό από μερικά cent του ευρώ ανά κλικ, ανάλογα με τον ανταγωνισμό που υπάρχει στις λέξεις κλειδιά που σας ενδιαφέρουν. Η Google προσφέρει πλήρη έλεγχο σε εσάς για το συνολικό ποσό χρημάτων που θέλετε να διαθέσετε.

Google Ads πόσο εύκολο είναι να το χρησιμοποιήσω;

Μπορείτε πολύ εύκολα να εγγραφείτε στο πρόγραμμα Adwords και να αρχίσετε να δέχεστε υποψήφιους πελάτες στην σελίδα σας μέσα σε λίγα λεπτά! Αλλά για να μετατρέψετε την καμπάνια σας σε μία μηχανή χρήματος χρειάζεται εμπειρία και γνώση θεμάτων τόσο διαφήμισης όσο και κατασκευής ιστοσελίδων. Η σελίδα που επισκέπτεται ο υποψήφιος πελάτης σας πρέπει να είναι σχετική με την διαφήμιση που είδε, να είναι απλή κατανοητή και να του τραβήξει το ενδιαφέρον και φυσικά το πιο σημαντικό να είναι κατάλληλα φτιαγμένη ώστε από υποψήφιο πελάτη να τον μετατρέψει σε πραγματικό πελάτη της επιχείρησης σας.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Google Ads (Google Adwords); Επικοινωνήστε μαζί μας!