Σκέφτεστε να φτιάξετε μια ιστοσελίδα στο internet και αναρωτιέστε τι έξοδα έχει η συντήρησή της; Καλά κάνετε λοιπόν! Για να δούμε…

Αν σας απασχολεί το κόστος συντήρησης ιστοσελίδας στο internet, πριν την κατασκευή της, τότε κάνατε τη σωστότερη κίνηση!

έξοδα ιστοσελίδαςΕίναι καλό να ξέρετε από πριν τι έξοδα έχει μια ιστοσελίδα για τη συντήρησή της ώστε να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα στο τι χρήματα πρόκειται να ξοδέψετε.

Εμείς εδώ στο coolweb.gr θα σας δώσουμε λίγα από τα “υποψήφια” έξοδα συντήρησης ιστοσελίδας, ώστε να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως.

Από κει και πέρα για τα ακριβή ποσά και ποια ακριβώς θα είναι τα έξοδα συντήρησης, θα πρέπει να απευθυνθείτε στις υποψήφιες εταιρίες που θα σας υποστηρίξουν.

Τώρα, ας δούμε τα στάνταρ – βασικά:

1) το domain (www.onomasas.gr) το οποίο έχει μία στάνταρ χρέωση 20-25 ευρώ ανά δύο χρόνια

2) η φιλοξενία στον σέρβερ που μπορεί να κυμαίνεται από 30-150 ευρώ το χρόνο, υπό φυσιολογικές συνθήκες. Κάτι τζάμπα και τέτοια, δεν είναι τόσο τζάμπα στην πραγματικότητα, είναι καθαρά μαρκετίστικα κόλπα.

3) τυχόν αλλαγές που μπορεί να θελήσετε στην αρχή ή στην πορεία. Εδώ το ποσό εξαρτάται από το πόσο δύσκολο είναι, τι τεχνολογίες απαιτούνται να χρησιμοποιηθούν, πόσες εργατοώρες θα καταναλωθούν, κλπ

4) τυχόν προσθήκες καινούριων λειτουργιών, κλπ. Κι εδώ αντίστοιχα δεν υπάρχει στάνταρ χρέωση μιας και εξαρτάται από πολλά.

5) προσθήκη καινούριου περιεχομένου αν δεν μπορείτε ή δεν σας δίνεται η δυνατότητα να το κάνετε μόνοι σας. Ανάλογα με τον τύπο και τη δυσκολία, θα υπάρξει και ανάλογη χρέωση η οποία συνήθως είναι ανά προϊόν.

6) διόρθωση προβλημάτων από δική σας υπαιτιότητα: κι εδώ θα χρεωθείτε εξτρά, μιας και απαιτεί κατανάλωση εργατοωρών για το “συμμάζεμα” των γκαφών που κάνατε.

7) τυχόν πάγια έξοδα σε χρήση υπηρεσιών τρίτων (πχ SSL certificate για την ασφάλεια συναλλαγών, κλπ)