Στις 21 Απριλίου η Google αλλάζει την κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης.

Οι ιστοσελίδες που έχουν responsive design θα ανέβουν ψηλά στις αναζητήσεις, ενώ αντίστροφα αυτές που δεν διαθέτουν θα πέσουν στα τάρταρα.

Είναι δύσκολη η μετατροπή;

Η απάντηση δεν είναι τόσο απλή. Εξαρτάται από τον γενικότερο σχεδιασμό και δομή της κάθε ιστοσελίδας κι τον προγραμματισμό που έχει γίνει σε αυτήν. Σε πολλές περιπτώσεις αρκεί η αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς για κινητά.

Η Google θέλει δηλαδή να έχω μεγάλες γραμματοσειρές και φωτογραφίες στα κινητά;

Σε γενικές γραμμές ναι. Δεν αρκεί μόνο αυτό όμως. Είναι πάρα πολλές οι λειτουργίες που πρέπει να ενσωματωθούν. Για παράδειγμα ξεχωριστό sub-domain για τις mobile συσκευές, ξεχωριστά canonicals και ξεχωριστά rel για τα ίδια στοιχεία. Έτσι λοιπόν για το ίδιο link υπάρχουν διαφορετικά canonical links, διαφορετικά domains και διαφορετικά sitemaps εν τέλει. Στην ουσία μιλάμε για την δημιουργία νέου website αποκλειστικά για κινητές συσκευές εάν θέλει κάποιος να εκμεταλευτεί στο έπακρο αυτές τις αλλαγές της Google.

Πόσο κοστίζει μια τέτοια αλλαγή; Μπορώ να την κάνω μόνος μου;

Το κόστος πάντα σε τέτοιες καταστάσεις εξαρτάται από τις εργατοώρες που απαιτούνται για τις αλλαγές στο website. Κοινώς μπορεί να βρείτε τιμές από 300 ευρώ (για απλές αλλαγές) μέχρι 2.000 για κατασκευή mobile ιστοσελίδας εξαρχής. Μια προσπάθεια δεν βλάπτει εάν θέλετε να το προσπαθήσετε μόνος σας αλλά το πιο πιθανό είναι να κάνετε χειρότερα τα πράγματα. Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν θα βρείτε ως πληροφορίες σε οδηγούς στο internet τα οποία θα προκαλέσουν ζημιά στην κατάταξή σας στην Google. Απευθυνθείτε σε επαγγελματία.

Έχω Application για Android ή Ios. Δεν είναι το ίδιο;

Η απάντηση είναι ρητή. ΟΧΙ.

Μην το σκέφτεστε λοιπόν. Η μετατροπή ενός website σε responsive μορφή είναι απαραίτητη για την google και όλες τις μηχανές αναζήτησης.
Από τις 21 Απριλίου θα έρθουν τα πάνω κάτω στην κυριολεξία…